Shiatsu massage bij zwangerschap, als moeder of vader

Ben je zwanger of heb je kinderen? Dan ken je het drukke leven en het ‘hoog houden van de vele ballen’! Een kind (op komst) heeft een grote impact op je leven. Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in je lichaam en ook mentaal kan het zijn dat je er druk mee bent. Alles regelen, onzekerheid en een werk-privé balans vinden is voor veel mensen een uitdaging.  

Tijdens de zwangerschap of door de bevalling kunnen fysieke klachten ontstaan. En ook (borst)voeden of het tillen van je kindje vraagt inspanning van je lichaam. Het zorgen, spanning, slaapgebrek of het altijd klaar staan voor je gezin: alles kan een flink effect hebben op hoe je je voelt.

Shiatsu helpt met ontspannen en stimuleert het herstel van je lichaam en geest. Dit kan net het zetje zijn om lekkerder in je vel te zitten en meer te genieten van je gezin. En natuurlijk zijn ook (aankomende) vaders van harte welkom.

Comfort en ontspanning

Bij shiatsu zit je of lig je op je buik, zij of rug op een futon op de grond. Bij zwangerschap kijken we wat mogelijk en aangenaam voor je is. Meestal lig je op je zij en zorg ik met kussens voor comfort. Ook kan het zijn dat je plaatsneemt op een bal. Vind je het spannend en heb je vragen? Ik beantwoord ze graag, stuur me een berichtje via mail of what´s app.

Tijdens mijn zwangerschappen en bij het herstel daarna heb ik zelf shiatsu als een aangename support ervaren. En nu nog steeds, als moeder van een zoon (9) en een dochter (6), helpt het mij ontspannen en energie te hebben voor de dingen die er echt toe doen.