Mijke Ruijterman - Vreeburg: Shiatsu therapeut

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt minder of helemaal niet voor een ander. De kunst is om te vinden wat voor jóu werkt. Die uitdaging om elke persoon een passende behandeling te geven vind ik heel mooi aan shiatsu.

Ik ben Mijke Ruijterman –Vreeburg en woon in Amsterdam. In 2019 heb ik de vierjarige HBO opleiding tot shiatsu therapeut afgerond aan de Zen Shiatsu school in Amsterdam. Dit is inclusief de medische basiskennis. Mijn praktijk voer ik op de woensdag.

Ik ben moeder van twee kinderen. Mijn zoon was één jaar toen ik met de shiatsu opleiding begon. Hij heeft mij laten zien dat shiatsu minder ingewikkeld is dan het lijkt, of de naam doet vermoeden. We geven onszelf, bewust of onbewust, al regelmatig shiatsu. Bijvoorbeeld door ons uit te rekken als je wakker wordt of je hoofd in je handen te nemen als je veel informatie te verwerken hebt. Shiatsu heb ik als aangename support ervaren tijdens mijn zwangerschappen, bij het herstel daarna, en nu nog steeds in het drukke gezinsleven. De strekkingen zijn een mooie vorm van zelfonderhoud. Op een speelse manier doe ik ze ook regelmatig samen met mijn kinderen.

Shiatsu video´s

Wil je mij vast in actie zien, of zelf aan de slag gaan? Bekijk dan mijn video’s met shiatsu oefeningen die je direct zelf thuis kunt doen. En wil je meer informatie over een behandeling? Neem dan gerust contact met me op.

Mijke Ruijterman - Vreeburg