Behandeling

Veel mensen ervaren Shiatsu als een massage. Met de duimen, handen of knieën wordt druk uitgeoefend op het lichaam. Hiermee kijken we of we knelpunten kunnen oplossen of weer bewust kunnen zijn van het hele lichaam. Shiatsu is maatwerk. De behandeling begint met een intake en het voelen van de pols en de buik. Op basis hiervan volgt de rest van de behandeling.  

Je zit, of ligt op je buik, zij of rug op een futon op de grond. Het is prettig als je schone kleding draagt waarin je gemakkelijk kan bewegen. De meeste druk en strekkingen worden als aangenaam ervaren. Soms kan het gevoelig zijn. Geef het vooral aan als je iets niet prettig vindt, er is altijd een alternatief.

Shiatsu zet de Ki in beweging. Hierdoor kan je na de behandeling soms moe zijn, het koud hebben, of juist energiek en warm. Het is fijn als je na een behandeling even tijd hebt voor jezelf. Mocht je naar aanleiding van de behandeling vragen hebben, neem vooral even contact met me op.

Je kunt een losse afspraak maken of een reeks van afspraken. We werken dan iedere week of twee weken aan een specifieke klacht of behoefte. Na drie behandelingen bekijken we of de klachten verminderd zijn en hoeveel behandelingen er nog nodig zijn. Preventieve behandelingen om een goede balans te houden, bijvoorbeeld eens per maand, zijn uiteraard ook mogelijk.

Tarief

Een shiatsu behandeling kost 75 euro per uur. Achteraf ontvang je van mij een factuur voor de behandeling. Het kan zijn dat je verzekering (een deel van) de behandeling vergoedt. Bekijk hiervoor zelf de voorwaarden voor je verzekering. De factuur dien je zelf in ter declaratie bij je verzekering.

Openingstijden

Mijn praktijk is open voor behandelingen op woensdag. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor meer informatie.

Samenwerking

Shiatsu met Mijke is gevestigd in de Oosterparkpraktijk. Ik werk graag samen met shiatsu 
collega´s en andere therapeuten en professionals in de zorg. In de Oosterparkpraktijk werkt een psychosomatisch oefentherapeut, een bekkenoefentherapeut, een diëtist en een aantal psychologen. Zie voor meer informatie de website van de Oosterparkpraktijk: www.oosterparkpraktijk.nl.